Τρίτη 24 Απριλίου 2018

Τι είναι η Γλουταμίνη και ποια τα οφέλη της;

Η Γλουταμίνη θεωρείται από πολλούς ως το πιο σημαντικό αμινοξύ αν σκοπός είναι η διατήρηση και αύξηση της μυϊκής μάζας.

Τι είναι Γλουταμίνη;

Η Γλουταμίνη είναι ένα αμινοξύ που παράγεται στο ανθρώπινο σώμα. Στην πραγματικότητα, είναι το πιο κοινό αμινοξύ στους μυς, μιας και το 61% αποτελείται από αυτό.

Γιατί θα έπρεπε να συμπληρώσετε με Γλουταμίνη;

Μελέτες έχουν δείξει ότι λαμβάνοντας κάποιο συμπλήρωμα γλουταμίνης, μπορεί να ελαχιστοποιηθεί η διάσπαση των μυών και να βελτιωθεί ο μεταβολισμός των πρωτεϊνών. Κατά τη διάρκεια μιας πολύ έντονης προπόνησης, τα επίπεδα γλουταμίνης εξαντλούνται στο σώμα σας, πράγμα που μειώνει τη δύναμη, την αντοχή και την ανάρρωση. Χωρίς κάποιο συμπλήρωμα, θα μπορούσε να χρειαστούν έως και έξι ημέρες για να επανέλθουν τα επίπεδα γλουταμίνης στο φυσιολογικό. Επίσης η γλουταμίνη παίζει βασικό ρόλο στη σύνθεση πρωτεϊνών, έτσι μη επαρκής αναπλήρωση σημαίνει και καθυστερημένη ανάρρωση και μυϊκή ανάπτυξη.

Ποιοι πρέπει να λαμβάνουν συμπλήρωμα Γλουταμίνης;

Παρόλο που η Γλουταμίνη είναι ένα πολύ σημαντικό μέρος της διατροφής κάποιου που ασχολείται με την σωματική διάπλαση, αυτό δεν σημαίνει πως δεν απευθύνεται και σε άλλους ασκούμενους. Η γλουταμίνη είναι απαραίτητη για τη διατήρηση της λειτουργίας του εντέρου και την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος οργανισμού. Έτσι, οι άνθρωποι που συχνά αρρωσταίνουν ή να παρουσιάσουν σημάδια απώλειας μυϊκής μάζας, μια πιθανή αιτία μπορεί να είναι η έλλειψη Γλουταμίνης από τον οργανισμό τους.

Τι άλλα οφέλη παρέχει η Γλουταμίνη;

Η Γλουταμίνη είναι απαραίτητη στο σώμα για να σας βοηθήσει να εκτελέσετε με ενέργεια και ένταση τις προπονήσεις σας και είναι ιδιαίτερα χρήσιμη για εκείνους που προσπαθούν να μειώσουν το σωματικό λίπος χωρίς να χάσουν μυϊκή μάζα, μιας και όπως είπαμε τα επίπεδα της γλουταμίνης πέφτουν δραματικά κατά την διάρκεια της προπόνησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου